Support

Sara

Telefonen er åben for support mandag kl. 13-16 og torsdag kl. 13-16

+45 3636 0035
support@dictus.dk

Ofte stillede spørgsmål

Hvilken version af Windows understøtter Sara?

Sara kan bruges på både Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 og 10.

Bemærk at Sara er en 32-bit SAPI-stemme. Det betyder, at hvis din computer er 64-bit, kan du ikke se 32-bit-stemmer, som Sara SAPI, i det normale Windows Kontrolpanel for Tekst-til-tale, ”Egenskaber for Tale”.

Man skal i stedet åbne 32-bit-versionen:

  • Åbn stifinder
  • Skriv %windir%\syswow64\speech\SpeechUX\sapi.cpl
  • Vælg Sara som standardstemme
Kan Sara bruges på Mac?

Sara kan fungere på en Mac, såfremt der er installeret Windows.

Kan jeg bruge Sara uden et specielt oplæsningsprogram?

Sara SAPI-stemmen kræver et oplæsningsprogram. Hvis du ikke har et i forvejen, kan du købe oplæsningsprogrammet ClaroRead. Du kan også benytte andre oplæsningsprogrammer, så længe det er muligt at vælge såkaldte SAPI 5 stemmer.

Kan Sara SAPI læse navne på vinduer, menuer, knapper m.m. og markere ordene mens der læses højt?

Det er ikke Sara i sig selv, der tillader oplæsning og markering af ord. Du skal have et oplæsningsprogram, som sørger for dette, fx ClaroRead.

Hvordan flytter jeg Sara over på min nye computer?

Hvis du ønsker at flytte Sara SAPI til en ny computer skal du først deaktivere programmet (under Filer  Deaktiver). Nu kan du installere og aktivere Sara på den nye computer.

Hvis du ikke har mulighed for at deaktivere (hvis fx computeren er gået i stykker), kan du gå ind på licensadministration og deaktivere. Brugernavn og adgangskode fremgår af den e-mail du fik, da du købte Sara. I øvrigt kan vi henvise til brugervejledningen.

Kan Sara SAPI læse hurtigt?

Ja, og Sara lyder stadig godt og forståeligt ved høj læsehastighed. Hun snubler ikke over ordene eller “taler i munden på sig selv”. Som udgangspunkt er Sara en rolig og behagelig stemme, som nogle blinde måske vil opfatte som værende langsom. I Sara programmet kan man stille læsehastigheden, men ofte er det oplæserprogrammet, der styrer hastigheden.