Taleteknologi til private

Spar ressourcer i din skriveproces. Med talegenkendelse kan du skive mindst 2,5 gange hurtigere end når du taster.

Hvis du skriver meget, eller har svært ved at skrive, kan du opnå store fordele ved at benytte Dictus tale-til-tekst, både tidsmæssigt, i forhold til anstrengelser og kvalitetsmæssigt.

Skriv med tale-til-tekst

Du kan tale tekst ind på din computer, både med vores nye internetbaserede Dictus SUN som kan bruges uden træning, og vores offline Dictus Classic talegenkender.

Dictus SUN

Vores nyeste talegenkender er internetbaseret og kræver ingen træning eller særlig tilpasning og du kan derfor gå i gang med det samme. Ordbogen udvides løbende, så du altid er opdateret.

Findes til Windows 10/8/7, Mac og Chromebook

Dictus Classic

Offline talegenkender, med mulighed for talestyring af computeren, så du slipper for mus og tastatur. Kræver at programmet trænes til at lære din særlige måde at tale på. Basisordbogen kan udvides ved at indlæse tekster i programmet.

Findes til Windows 10/8/7

Hvad skal jeg vælge? Dictus SUN eller Dictus Classic?

Har du brug for tale-til-tekst på alment dansk, bør du vælge Dictus SUN. Du får en talegenkender udviklet på nyere teknologi, hvor du ikke behøver at træne talegenkenderen med din stemme. Ordbogen er 3 gange større end i Classic og udvides løbende, så du altid har et opdateret ordforråd.

Har du brug for aflastning af armene, bør du vælge Dictus Classic, da du her har mulighed for at styre computeren udelukkende ved brug af talekommandoer. Dictus Classic virker desuden offline og du har mulighed for at udvide ordbogen med egne ord og fagudtryk.

Lydenheder

For at få gode resultater med talegenkendelse, er det nødvendigt med en god mikrofon. Se hvad vi anbefaler af USB-forbundet headset, diktafoner eller trådløse headset.

Vi har god erfaring med USB-headset fra Plantronics og trådløst headset fra Philips. Ønsker du diktafon finder du velegnede modeller hos Philips.

Jackstik, Bluetooth, DECT og indbyggede mikrofoner er ikke egnet til talegenkendelse med Dictus.

Hvorfor bruge talegenkendelse?

Fordi du bruger megen tid på at skrive

Det kan være fordi du skriver meget eller fordi du har svært ved at skrive.

Fordi det er meget hurtigere end at taste

Selv dygtige tekstbehandlere taler ca. 3 gange hurtigere end de skriver.

Fordi du får aflastning i arme og hænder

Til folk med museskader eller bevægelsesproblemer.

Læs med tekst-til-tale

Med oplæsningsprogrammet ClaroRead og talesyntesen Sara kan du få oplæst tekster i dokumenter, PDF og på internettet.

ClaroRead

Få læst tekst op på Windows eller Mac og lav dine tekster om til lydfiler, som du kan lytte til på farten.

Du får oplæsning på 30 forskellige sprog.

Findes til Windows 10/8/7 og Mac

Sara

Sara er en behagelig syntestemme som kan benyttes sammen med Dictus Classic ekkofunktion eller sammen med et oplæsningsprogram, hvis det understøtter SAPI-stemmer, som fx ClaroRead.

Findes til Windows 10/8/7/Vista/XP